Ändringar av hästpass

Om vissa uppgifter rörande din häst har ändrats så behöver hästpasset och databasen uppdateras med rätt uppgifter. För att detta ska kunna göras så måste hästpasset skickas in till oss.

OBS! Hästpass.se kan endast ändra uppgifter i de hästpass som är utfärdade av oss eller i de utländska pass som vi har tilläggsregistrerat i vår databas.

När behöver uppgifter i hästpasset ändras?

Exempel på när du behöver uppdatera hästpasset kan vara:

 

  • Hästen har kastrerats
  • Hästen har bytt namn
  • Din häst har tagits ur livsmedelskedjan (den har behandlats med ett läkemedel som inte är tillåtet för livsmedelsproducerande djur)

Du har 30 dagar på dig att skicka in passet för uppdatering från den händelse som påverkade uppgifterna i passet. Har din häst blivit behandlad av en veterinär med ett preparat som gör att den inte längre får bli livsmedel har du endast 14 dagar på dig att skicka in passet för uppdatering.

 

Så här får du viktiga uppgifter ändrade i din hästs pass:

1. Fyll i en ansökan

Fyll i en Ändringsansökan, den hittar du och kan skriva ut HÄR

 

2. Skicka in

Skicka in passet i original tillsammans med den ifyllda ansökningsblanketten samt ev. övriga handlingar (till exempel kastreringsintyg) rörande ändringen till:

 

SAAHR
Berg Bredegården 2
541 97 Lerdala

 

Handlingarna bör skickas med rekommenderad post. Passet kommer att returneras med rekommenderad post mot postförskott.

 

Tid och kostnad

Från det att en komplett ändringsansökan har inkommit tar det normalt max 4 veckor innan passet skickas tillbaka. Om man vill ha tillbaka passet tidigare kan man betala en sk. Rush Fee och få passet utskickat inom 2 veckor efter att kompletta handlingar inkommit. Kostnaden för Rush Fee är +199 kr.

 

Kostnaden för ändringar är 399 kr + postens avgifter 206 kr = Totalt 605 kr.

Hästpasset skickas mot postförskott så betalning sker när du hämtar ut ditt pass.

 

Har du frågor om ändringar så är du varmt välkommen att kontakta oss.